Szolgáltatásaink

Gyorsan hiteles eredményhez jut!

 

A műszeres elemzések, vizsgálatok, az akkreditált laboratóriumunkban egy héten belül elkészül.

Alacsony árakkal dolgozunk: Mert a célunk az, hogy mindenki számára megfizethetők legyünk. Pontos, írásos árajánlatot adunk a vizsgálni kívánt mintákra.

 

Nagy szakmai tapasztalatunk segíti Önt, mivel évi több ezer mintát vizsgálunk, és számtalan akkreditált mintavételt végzünk. Munkatársaink között mérnökök, biológusok, vegyészek végzik a vizsgálatokat, akik folyamatos szakmai továbbképzéseken vesznek részt, hogy naprakészek legyenek a jogszabályi változásokkal. Az eddigi munkánk a garanciája annak, hogy Ön is hiteles információkhoz jut.

 

Keressen minket, szívesen segítünk szakmai tudásunkkal!

Laboratóriumunk 1995 óta teljeskörűen akkreditált az alábbi vizsgálatokra

Állattartó telepek működésének engedélyezéséhez, állatjóléti támogatásokhoz-, trágyák kihelyezéséhez-, talajvédelmi tervek elkészítéséhez szükséges vizsgálatokhoz, környezetvédelmi engedélyekhez

fürdők, strandok üzemeltetői részére, magánemberek részére

Vízegyensúly vizsgálata medencevíz esetén. Jellemzően akkor vizsgáljuk a medence vízegyensúlyát, amikor visszatérő, makacs problémával kerülünk szembe. Ilyenkor a víz alapadatainak ismeretében könnyebb a megoldást megtalálni és a szükséges vegyszerezés (esetleg vízcsere) gazdaságosságát kiszámítani

víztisztítók, vas-mangán, arzénmentesítők működésellenőrzése vízlágyítók, ioncserélők működésellenőrzése, kazánvíz, kazántápvíz ellenőrzése

Lakossági kismélységű kutak vizsgálata használati lehetőségeinek megismerése (alkalmas-e ivásra, öntözésre, zuhanyozásra stb.) medence kútvízzel történő feltöltése előtt

Ivóvíz minőségét tanúsító vizsgálati eredmény szükséges az élelmiszeriparban, a vendéglátásban és a kereskedelemben különböző tevékenységek megkezdéseshez.

Az emberi fogyasztásra szánt víz minőségi követelményeit és az ellenőrzés rendjét a 201/2001.(X.25.) kormányrendelet írja elő. A rendelet kitér az ellenőrzendő komponensek spektrumára és a vizsgálat gyakoriságára.

Mezőgazdasági öntözés során használt öntözővizek ásványi anyag tartalma különösen fontos ugyanis a magas ásványi anyag tartalom szikesíti a talajt és az erre érzékeny növények gyökere megbarnulnak működésképtelenné válhatnak amely a növény pusztulását okozza.

Az öntözővíz magas hidrogén-karbonát tartalma csökkenti a permetezőszerek hatékonyságát. A magas vas és mangántartalom hatására az öntözőberendezések falán vas illetve mangánhidroxid képződik amelyen kocsonyás állagú „biofilm” alakul ki amely elősegíti a baktériumok megtelepedését. Az öntözővízben az ideális vas és mangántartalom 1mg/l alatt van.

A halastavak vízminőségét leginkább a nitrogén és foszfor formák, szerves széntartalom illetve oldott oxigéntartalom befolyásolják. A halastavak termelőképessége nagyban függ a rendelkezésre álló tápanyag mennyiségétől. A halastavak emiatt céltudatosan algákban és gyakran szervezettebb vízinövényekkel is gazdaggá tett ökoszisztémák.

Vízminőségük rendszeres vizsgálata biztonságot ad a halgazda számára mert ezzel elkerülheti a halpusztulást és megválaszthatja az éppen szükséges tókezelési eljárást így biztosíthatja a lehető legnagyobb természetes halhozamot.