Szolgáltatásaink

Gyorsan hiteles eredményhez jut!

A műszeres elemzések, vizsgálatok, az akkreditált laboratóriumunkban egy héten belül elkészül.

Alacsony árakkal dolgozunk: Mert a célunk az, hogy mindenki számára megfizethetők legyünk. Pontos, írásos árajánlatot adunk a vizsgálni kívánt mintákra.

Nagy szakmai tapasztalatunk segíti Önt, mivel évi több ezer mintát vizsgálunk, és számtalan akkreditált mintavételt végzünk. Munkatársaink között mérnökök, biológusok, vegyészek végzik a vizsgálatokat, akik folyamatos szakmai továbbképzéseken vesznek részt, hogy naprakészek legyenek a jogszabályi változásokkal. Az eddigi munkánk a garanciája annak, hogy Ön is hiteles információkhoz jut.

Keressen minket, szívesen segítünk szakmai tudásunkkal!

Laboratóriumunk 1995 óta teljeskörűen akkreditált az alább felsorolt vizsgálatokra.

Image

Legionella vizsgálat

Kinek kell kockázatbecslést csináltatni? Minden olyan létesítményben ahol az alábbi kritériumok közül legalább egy megtalálható!
  • nagy kiterjedésű ivóvízhálózat (több szintes vagy több szárnyú épület)
  • melegvizű fürdőmedencék és kádak
  • nedves hűtőtorony
  • nedves légmosó, párásító, permetező, nagynyomású vizes tisztító, szökőkút, fogászati kezelőegység, közvetlenül melegvíz előállításra használt napelem stb.
Kiket érinthet?
Számos helyet értinthet, mint például kórházak, rendelők, fogászatok; bevásárlóközpontok; irodaházak; strandok, uszodák, egyéb fürdők; szállodák, panziók
bölcsődék, óvodák, iskolák; szociális intézmények művelődési központok, faluházak, könyvtárak, mozik, színházak; edzőtermek, sportlétesítmények; autómosók; üzemek, gyárak
Image

Talajvíz figyelő kutak (monitoring kutak)

Állattartó telepek működésének engedélyezéséhez, állatjóléti támogatásokhoz-, trágyák kihelyezéséhez-, talajvédelmi tervek elkészítéséhez szükséges vizsgálatokhoz, környezetvédelmi engedélyekhez
Image

Mesterséges fürdők

fürdők, strandok üzemeltetői részére, magánemberek részére

Vízegyensúly vizsgálata medencevíz esetén. Jellemzően akkor vizsgáljuk a medence vízegyensúlyát, amikor visszatérő, makacs problémával kerülünk szembe. Ilyenkor a víz alapadatainak ismeretében könnyebb a megoldást megtalálni és a szükséges vegyszerezés (esetleg vízcsere) gazdaságosságát kiszámítani

Image

Technológiai vizek vizsgálata

víztisztítók, vas-mangán, arzénmentesítők működésellenőrzése vízlágyítók, ioncserélők működésellenőrzése, kazánvíz, kazántápvíz ellenőrzése
Image

Kútvizsgálat

Lakossági kismélységű kutak vizsgálata használati lehetőségeinek megismerése (alkalmas-e ivásra, öntözésre, zuhanyozásra stb.) medence kútvízzel történő feltöltése előtt

Image

Ivóvíz

Ivóvíz minőségét tanúsító vizsgálati eredmény szükséges az élelmiszeriparban, a vendéglátásban és a kereskedelemben különböző tevékenységek megkezdéseshez.

Az emberi fogyasztásra szánt víz minőségi követelményeit és az ellenőrzés rendjét a 201/2001.(X.25.) kormányrendelet írja elő. A rendelet kitér az ellenőrzendő komponensek spektrumára és a vizsgálat gyakoriságára.

Image

Öntözővíz

Mezőgazdasági öntözés során használt öntözővizek ásványi anyag tartalma különösen fontos ugyanis a magas ásványi anyag tartalom szikesíti a talajt és az erre érzékeny növények gyökere megbarnulnak működésképtelenné válhatnak amely a növény pusztulását okozza.

Az öntözővíz magas hidrogén-karbonát tartalma csökkenti a permetezőszerek hatékonyságát. A magas vas és mangántartalom hatására az öntözőberendezések falán vas illetve mangánhidroxid képződik amelyen kocsonyás állagú „biofilm” alakul ki amely elősegíti a baktériumok megtelepedését. Az öntözővízben az ideális vas és mangántartalom 1mg/l alatt van.

Image

Halastavak

A halastavak vízminőségét leginkább a nitrogén és foszfor formák, szerves széntartalom illetve oldott oxigéntartalom befolyásolják. A halastavak termelőképessége nagyban függ a rendelkezésre álló tápanyag mennyiségétől. A halastavak emiatt céltudatosan algákban és gyakran szervezettebb vízinövényekkel is gazdaggá tett ökoszisztémák.

Vízminőségük rendszeres vizsgálata biztonságot ad a halgazda számára mert ezzel elkerülheti a halpusztulást és megválaszthatja az éppen szükséges tókezelési eljárást így biztosíthatja a lehető legnagyobb természetes halhozamot.

Ajánlatkérés, árak

Image
4400 Nyíregyháza, Tünde utca 18.